Willie Wortel Award, Landstede & Kolmer

De Willy Wortel Award is de innovatieprijswedstrijd voor studenten in de regio Noord-Veluwe;
Welk studententeam heeft de beste duurzame innovatieve oplossing voor een maatschappelijk probleem? Ook het studententeam van Landstede Harderwijk was genomineerd voor deze Willie Wortel Award, een onderdeel van de Veluwe Innovatie prijs!

Ruben en Hugo hebben voor Kolmer Elektromotoren een watergenerator ontworpen welke duurzame energie opwekt. Deze watergenerator komt op de Veluwe te staan. Naast studententeams van Windesheim en RSG Noord Oost-Veluwe gaven ook zij tijdens een spannende avond een korte presentatie van hun inzending. “Het innovatieve aan dit idee is dat je in een omgeving waar weinig beweging is in het water, toch energie op kan wekken. Dit is nog niet eerder gedaan.”
Uiteindelijk zijn ze met dit initiatief met de tweede plaats en een geldbedrag van € 250,- naar huis gegaan! Een knappe prestatie!

De ontwerpers Ruben en Hugo werken met veel plezier aan dit project: “Het is top om voor school een project te doen waarmee je de wereld duurzamer maakt. Daarbij is het super dat Kolmer met ons aan dit project wil werken!” aldus Ruben.