Green Project van RTL-7 bij Kolmer

Zondag 7 juni om 12:30 uur: Kolmer in “Green Project” bij RTL 7!

Dat energie consumptie een “hot” item is, wordt al snel duidelijk als je de landelijke media volgt. Maar wat houdt dat in voor Kolmer Elektromotoren?
De industrie is een grootverbruiker op het gebied van energie. Van alle energie voor de industrie wordt 70% door een elektromotor geconsumeerd. Daar staat de gebruiker van de motor vaak niet bij stil. Hij is ook niet degene die iedere maand de energierekening betaald. Maar hij is wel degene die er het meeste invloed op heeft! De elektromotor is natuurlijk het zuinigst in gebruik wanneer hij niet gebruikt wordt. Dit is te vergelijken met de kreet “Doe het licht eens uit als je niet op je kamer bent”; voor veel ouders heel herkenbaar!

Voor het professionele gebruik van de elektromotor kan de ontwerper van de machine rekening houden met het tijdig afschakelen van de motor als deze niet gebruikt wordt.
Daarbij zijn de hedendaagse frequentie omvormers meer en meer een gemeengoed aan het worden binnen de industrie. Met een frequentie omvormer kun je energie op maat leveren!

Bij Kolmer Elektromotoren hebben we de omvormer als geïntegreerd onderdeel op de elektromotor in het programma. Dat heeft als grote voordelen dat men geen speciale bekabeling hoeft aan te leggen en dat er geen aparte schakelkast gebouwd moet worden. Allemaal besparingen in de totale installatie en een groot voordeel op het gebied van energieopname.

Gaan we dan nog een stapje verder, dan kom je bij de IE4 motoren. IE4 is een rendementseis die voor de toekomst zal worden ingevoerd, maar de precieze datum is nog niet bekend.
Kolmer Elektromotoren gaat echter niet wachten, maar biedt deze motoren nu al aan zijn klanten aan!

Dit nieuws moeten we toch niet voor ons zelf houden?
Zondag 7 juni om 12:30 uur zal er aandacht worden besteed aan deze energiebesparende oplossing bij RTL-7 in het programma “Green Project”. Kijken dus!

Zondag 7 juni om 12:30 uur: Kolmer bij RTL-7, “Green Project”

RTL 7 “Green Project”, filmend bij Kolmer Elektromotoren.